Soko banja    soko banja-hotel Banjica    Hotel Banjica

 

SOKO BANJA

 

Nalazi se na udaljenosti 240 km. od Beograda, na nadmorskoj visini od 400m, u blizini veštačke akumulacije Bovanskog jezera. Omedjena je na istoku planinama Bukovikom i Rtnjem, a na jugozapadu Ozrenom. Sredinom Sokobanjske kotline protiče kristalno čista reka Moravica, a na njenom severnom obronku uzdiže se stari Soko-grad, vojna tvrdjava podignuta početkom naše ere.

Sokobanja nema industriju i nikakvu drugu tzv. "prljavu tehnologiju", te je s pravom stekla reputaciju "najbolje vazdušne banje". Iz tih razloga je doneta odluka da ona bude prva ekološka opština u Srbiji. Klima je umereno-kontinentalna.

Termalni radioaktivni izvori spadaju medju najradioaktivnije kod nas sa temperaturom od 28 do 45 stepeni C. Kako je izbijanje radioaktivnih gasova prisutno na čitavoj teritoriji to je svaki posetilac izložen blagoj inhalaciji.

Sokobanja leči oboljenja pluća i disajnih puteva, reumatska oboljenja, lakša nervna oboljenja lakša oboljenja povišenog krvnog pritiska, hronične ženske bolesti, malokrvnost ...


Mapa Soko banje

Soko banja HOTEL BANJICA

Smeštaj gostiju je u konfornim 1/2 i 1/3 sobama i apartmanima (svaka soba TWC, telefon, terasa i SAT TV);
Ishrana je organizovana na principu anketiranja, bogata je i raznovrsna i po potrebi dijetalna;